Gerakini

Gerakini je jedno od najstarijih letovališta na Sitoniji. Postoji legenda da je u Gerakiniju nekada živela kraljica po imenu Yerakina (Gerakina) pa je tako mesto Gerakini dobilo svoje ime. Vrlo interesantno mesto tamo gde prestaje Sitonija ili tamo gde ovo fantastično poluostrvo počinje.  Sve zavisi odakle vas put dovodi! Udaljeno je oko 80km od Soluna. U mestu su privatne kuće, nekoliko većih i manjih hotela, zgrade sa apartmanskim smeštajem i nekoliko restorana, taverni, pabova i kafeterija.Ono što karakteriše ovo odmaralište jesu peščane plaže i kristalno čiste vode sa planinom Holomontas prekrivenu borovom šumom u pozadini. Duž celog mesta proteže se plaža Gerakini Beach.

Zbog mira i prelepih predela koji ga okružuju mesto je postalo omiljeno među starijim turistima i porodicama sa malom decom. Sa odmora ćete se vratiti potpuno oporavljeni zahvaljujući miru, tišini, mirisu mora i okolnim šumama. Oko namernica ne treba da brinete jer postoji nekoliko marketa. Supermarket Lidl postoji u Nikitiju koji je od Gerakinija udaljen 24 km, a veliki supermarket Masoutis 6 km.

Plaža je peščana sa delovima dobro pokrivenim sadržaja mnogobrojnih hotela, taverni i kafića. Na plaži postoji dosta sadržaja u vidu hotela, taverni i kafića. Plaža je lepa i prostrana (600m duga i do 100m široka). Poseduje igralište za decu i sportske terene. Idealna je za uživanje u suncu i kristalno čistom moru. Voda na plaži je čista, veoma topla i zbog dužeg plićaka idealna za decu. Na nekim delovima plaže u desnom delu Gerakinija (u pravcu hotela Ikos Olivia) postoji kamenje pri ulasku u vodu, pa vam preporučujemo levi deo (u pravcu mesta Psakoudia), koji je mnogo bolji za plivanje.

Iskoristite vreme i za obilazak nekih od najlepših plaža na Sitoniji koje su udaljene samo pola sata vožnje od Gerakinija:

  • Trani Ammouda

  • Koviou plaža

  • Trikorfo plaža

Ako želite plažu do koje se ne morate dugo voziti kolima, možete posetiti i Trikorfo plažu, koja se nalazi odmah pored plaže u Gerakiniju. Predstavlja zapravo naselje koje je spojeno sa Gerakinijem i od centra Gerakinija je udaljeno 4 km.

Plaža Trikorfo je peščana, sa tuševima, čistim morem, ležaljkama, suncobranima i Elia beach barom otvorenim 2017 godine. Iznad plaže nalazi se restoran.

Gerakini predstavlja odličnu početnu tačku za obilazak sva tri prsta Halkidikija. Takođe, možete posetiti i nekoliko arheoloških nalazišta prilikom jednodnevnih izleta kao što je Olyntos severno od Gerakinija ili Stageira, rodno mesto Aristotela.

Ponuda smeštaja Gerakini

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Izrada web sajta Progressive Media