Olympic Beach

Olimpska regija je najpopularnija Grčka regija naših turista, na obali Egejskog mora. Olympic Beach nalazi se u podnožju planine Olimp, po kojem i nosi ime. Drugi deo svog imena duguje upravo plaži, koja je peskovita, dugačka i široka. Pesak je zlatnožut, sitan i fin. Plaža je već godinama nagrađena plavom zastavicom, sigurna i obezbeđena, sa svim turističkim pogodnistima, a voda čista. Odlikuje ga prijatna klima, mnoštvo prodavnica i raznovrstan noćni život. Ulice su prepune taverni, kafeterija i raznih prodavnica i butika. Od susednog letovališta, Paralije, dele ga svega 2km. Nalazi se na 7km udaljenosti od kulturnog i trgovačkog centra Katerinija, a 70km od Soluna. Namenjen je onim ljudima koji traže miran odmor, a pogotovo porodicama sa malom decom. 

Olympic Beach nudi brojne sadržaje:

 • Prodavnice

 • Prodavnice suvenira

 • Butici

 • Kafići

 • Restorani

 • Poslastičarnice

 • Taverne

 • Park

Olympic Beach se razlikuje od susedne Paralije po tome što je manje i mirnije mesto. Ova dva mesta su povezana  šetalištem uz obalu, tako da mladi mogu uživati i u Paraliji koja nudi bogat noćni život, što ovu destinaciju čini još interesantnijom i atraktivnijom za mlade. Predivan park je ono što krasi sam centar  letovališta Olympic Beach-a. On jednim delom uokviruje plažu, u drugim delom pruža celodnevnu zabavu u vidu kafeterija, restorana, poslastičarnica, taverni, raznih prodavnica i butika. Svoj središnji deo prepušta najmlađim gostima i njihovoj igri na igralištima. Zaljubljenike u kupovinu grčki trgovci će sigurno privući bogatom ponudom suvenira, nakita, krzna, odeće. Naša preporuka je da posetite restoran “Kimata” sa bogatom ponudom ribe i morskih plodova.

Lepa, duga, peščana, veoma organizovna i sređena plaža je ono što karakteriše plažu Olympic Beach-a. Plaža je sa mnoštvom ležaljki i suncobrana za iznajmljivanje. Cena za set ležaljki i suncobran se kreće oko 4-5EUR. U nekima od lokala, u čijem su vlasništvu suncobrani i ležaljke, postoji mogućnost uzimanja pića, pri čemu se ne plaća posebno cena ležaljki. Svaki deo plaže ima tuševe i kabine za presvlačenje, pa je veoma zgodno i udobno smestiti se na bilo kom njenom delu. Uvek naravno ima mesta smestiti se negde sa strane sa svojom opremom za sunčanje. Tu je i spasilačka služba, prodavci voća i krofni, a na delu plaže su i mnogi vodeni sportovi. Tokom sezone ume da bude gužve, pa na vreme zauzmite svoja mesta. Ukoliko neki od dana budete želeli da iskoristite na plaži u Paraliji, do nje možete doći vozićem. Plaža je slična plaži u Olimpik Bič-u, peskovita i uređena, sa suncobranima i ležaljkama za iznajmljivanje.

Pored toga što možete obići i posetiti susednu Paraliju, iz Olympic Beach-a možete organizovati par zanimljivih izleta:

 • Poseta Waterland-u (najveći vodeni park u istočnoj Evropi)

 • Izlet do Soluna

 • Poseta Meteorima

Olympic Beach  može biti dobar izbor ukoliko želite da uživate na Olimpskoj obali. Ono što karakteriše regiju su pristupačne cene, aranžmani kao i blizina destinacije. Iako je letovalište mirnije i porodično nastrojeno, blizina Paralije i razvijenost samog mesta omogućavaju veliki izbor svega onoga što je turistima neophodno. Prijateljski domaćini i povoljne cene kako smeštaja, tako i ostalih potrepština čine Olympic Beach jednom od najpovoljnijih destinacija za letovanje u Grčkoj.

Ponuda smeštaja Olympic Beach

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Izrada web sajta Progressive Media