Plaže i izleti iz Parge

Za sve Vas koji ne volite pasivnost i statičnost na odmoru, Parga nudi veliki broj izleta, krstarenja i obilazaka koje možete realizovati i uživati. Izleti u Pargi su različiti, mogu biti i poludnevni i celodnevni. Vreme polaska na izlet uglavnom zavisi od udaljenosti samog mesta na kojem bi se izlet realizovao. Ako je mesto udaljenije vreme polaska su uglavnom rani jutarnji sati.

Taksi brodići do plaža Parge

Iz centra Parge svakog dana takozvanim taksi brodićima možete stići do nekih od najlepših plaža ovog mesta. To su plaže Valtos, Lihnos i Sarakiniko. Cena povratne karte po osobi za Valtos je 4e, za Lihnos 9e, a za Sarakiniko plažu 11e. Takodje, moguće je i da posetite malo ostrvce Agia Paraskevi, cena povratne karte je 3e.

 

Izlet brodićem na ostrva Paksos i Antipaksos

Svakog jutra u 10 sati iz Parge do Paksosa i Antipaksosa polazi gusarski brodić pod nazivom “Kapetan Kuka”.

Krstarenje traje dvadesetak minuta. Antipaksos je nenaseljen, dok na Paksosu postoji par mesta od kojih se pristaje u Gaisos. Plave pećine se nalaze na zapadnoj obali Paksosa i u njima se kupaju odvažniji. U pećinu uplivavate na jednoj strani, dok na drugoj isplivavate.

U neposrednoj blizini, na Antipaksosu se nalazi prelepa snežno bela plaža sa čuvenom tirkiznom bojom mora gde se brod usidrava radi kupanja – plaža Voutoumi.

U Gaios se kreće nakon kupanja i ostaje se oko 4 sata. Gajos je prepoznatljiv po autentičnim slikovitim kućama uz obalu. Ako imate sreće, tokom krstarenja možda ugledate i delfina.

 

 

Povratak u Pargu je u 19h. Izlet za odrasle košta izmedju 20-25e dok je za decu do 10 godina besplatan.

Krstarenje Jonskim ostrvima

Cena izleta se kreće oko 40 eura i traje ceo dan. Iz Parge do Lefkade se busom putuje nekih 50 min. Iz mesta Nidri kreće krstarenje brodom oko Jonskih ostrva. Ono što će Vas svakako ostaviti bez daha je očuvana priroda, pejzaži, kristalno plavo i tirkizno more. Na Lefkadi se svraća na plažu Porto Katsiki i na njoj je moguće kupanje. Nakon toga se obilazi ostrvo Kefalonija, uglavnom grad Fiskardo koji ostavlja neki poseban utisak. Nakon toga se obilazi i Itaka – čuveno Odisejevo ostrvo. Tokom krstarenja moguće je videti i ostrva Meganisi, Skorpios, plave pećine kao i bezbroj majušnih nenaseljenih ostrvca.

Izlet sa Parge na Krf

Cena izleta je 30 eura. Krstarenje brodom od Parge do Krfa traje nekih 2 h. Kada ste već u Pargi mislimo da svakako treba iskoristiti izlet do Krfa, jer je više istorijskog karaktera. Izlet podrazumeva obilazak ostrva Vido i Srpske kuće, kao i obilazak samog grada Krfa. Ostrvo Vido i Srpska kuća, sami po sebi bude i izazivaju neke posebne emocije. Sam grad Krf je jako lep, odiše nekom unikatnom lepotom i jako podseća na stara mediteranska mesta.

Obilazak reke Aheron

Cena izleta je oko 25 e. Izvor reke Aheron je oblast od posebne prirodne lepote između oblasti Thesprotia i Preveza, blizu sela Kanalaki i Glyki. Takodje, izvori Aherona su pozvati po svojim mitološkim sadržajima. U antičkoj grčkoj mitologiji, Aheron je bila jedna od pet reka grčkog podzemnog sveta. Reka Aheron može da predstavlja fantastičan kratak izlet za veličanstvenom čistom vodom i okolnim kamenitim pejzažom. Udaljeno od mora samo nekoliko kilometara, nalazi se šuma koja deluje gotovo egzotično zbog čudnog oblika. Nakon što se prođe šuma, videćete ivicu reke i impozantni rimski most, što predstavlja idealno mesto za piknik.

Izlet u Zagorohoria

Predivna oblast  Zagorohoria se obilazi busom kao i Vikos kanjon i grad Janjina. Cena izleta je oko 28 eura.

Izlet na Meteore

Cena  izleta je između 30 i 40 eura. Do Meteorea se ide autobusom i polazak iz Parge je uglavnom u 7:00 ujutru. Tokom ovog izleta obilazi se i prelepo planinsko mesto Metsovo. Meteori su takozvani lebdeći manastiri i ukoliko budete u mogućnosti da ih posetite svakako biste trebali da iskoristite priliku.

 

Izlet u Albaniju

Izlet košta 50 eura. Drevni grad koji se obilazi je Butrnit, jedan od najvećih arheoloških lokaliteta u regionu i mondensko letovalište Saranda na obali Jonskog mora.

 

Rent-a-car u Pargi

Parga je popularna destinacija za najam vozila. Neke od popularnih rent-a-car agencija u Pargi su: Enterprise, Europcar i Sixt Parga.

Cene rent-a-cara se razlikuju od vrste automobila i na koji period ih iznajmljujete. Cena može biti od 20 pa do 50eura, takodje u ponudi imate kvadove i manje skutere što svakako može značiti kada ste na odmoru u Pargi, a došli ste avionom ili autobusom…

Sigurni smo da će vam se Parga svideti kao destinacija i da ćete poželeti opet da se vratite.

 

Ponuda smeštaja Parga

Izrada web sajta Progressive Media