Psakudija

Psakudija je malo primorsko mesto smešteno između dva poluostrva, Kasandre i Sitonije. Nalazi se između mesta Gerakini i Metamorfozis. Udaljeno je oko 80km jugoistočno od Soluna. Nalazi se nedaleko od glavnog grada Halkidija, Poligirosa. Ovo malo, simpatično i romantično mestašće, izgrađeno je na obali, na glavnom putu Solun – Sitonija kojim se stiže do Neos Marmarasa i Sartija. Tradicionalne kuće, uske ulice, zlatna peščana plaža će Vas očarati. Iako je malo mesto u Psakudiji se nalaze i doktor, apoteka, pošta… Od turističkih sadržaja tu je i dovoljan broj restorana, picerija i pekara. Mesto ima razvijenu infrastrukturu i više puta je nagradjeno plavom zastavicom za čistoću mora.

Mesto je pogodno za miran i tih porodičan odmor, ali se takođe preporučuje i mladima zbog nekoliko veoma poznatih beach barova i blizine poznatih letovališta: Nea Mudanje, Nikitija i Neos Marmarasa. Danas je Psakudija rajsko mesto za odmor.  Izvanredna plaža, borova šuma i čisto more učinili su da ovo mestašce postane omiljeno mesto turista. Pravo je mesto za ljubitelje mira, tišine, dobre hrane i vina.

Plaža Psakudije je čista i peskovita, sa blagim padom. Duga je 4km sa postepenim ulaskom u more. Odlična je za porodice sa malom decom. Zelenilo borova u kombinaciji sa plavom bojom mora i neba stvara jedinstven pogled. Na plaži kupanje traje do večeri, jer sunce na ovoj strani poluostrva kasnije zalazi. Na samom kraju plaže sve je više stena i kamenja interesantnih boja, ali i prelepog doživljaja zalaska sunca pa svakako tempirajte da se ovde u to vreme i zadesite!  Pesak zlatne boje je duž cele plaže, ali ono što Psakudiju razlikuje od dosadašnjeg standarda Sitonije je more. Iako čisto, ipak ima neku drugačiju boju što i ne čudi s obzirom da na samo 4km odavde reka Havrias uliva u more donoseći sa sobom velike količinu slatke vode.

Mogući izleti iz mesta Psakudija:

  • Krstarenje zalivom Toroneos

  • Izlet u Solun

  • Waterland

  • Izlet Meteori

  • Izlet na Svetu Goru

  • Grčko veče

 

Ponuda smeštaja Psakudija

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Izrada web sajta Progressive Media