Razlika između First Minut i Last Minut ponude

Mnogi putnici su u nedoumici kada je u pitanju razlika izmedju First minuta i Last minuta…

U daljem tekstu potrudićemo se da Vam objasnimo stvarne mane i prednosti.

First Minute

First minut ponude se uvek objavljuju dosta ranije u odnosu na početak samog aranžmana. Ovaj vid ponude ima brojne prednosti. Ranom rezervacijom smeštaja sve sobe su slobodne! Imate mogućnost da sami birate mesto, smeštajni objekat, spratovnost, pogled, vrstu kreveta, način plaćanja… Ukoliko ukupnu cenu uplatite u celosti prilikom rezevacije dobijate najveći popust koji se kreće i do 30% popusta. Postoje opcije gde samo rezervacijom odredjenog aranžmana uz uplatu od 30%  do odredjeneg termina dobijate odredjeni popust, a ostatak isplaćujete 15-ak dana pred putovanje. U nekim slučajevima postoji opcija da platite na rate – čekovima od 8-12 rata, sve zavisi koliko ste rano uplatili i kada je realizacija vašeg aranžmana.

Da rezimiramo: ranom uplatom Vam se otvaraju mnogo veće mogućnosti odabira samog mesta letovanja i smeštaja.  Plaćanjem u first minutu dobijate najveće popuste. Jel može bolje?

Mana je jedino ta što ste prinuđeni dosta rano da razmišljate na temu letovanja i same rezervacije .

Last Minute

Last minut, kako ga svi popularno nazivaju, je poslednji momenat za uplatu aranžmana za odredjenu destinaciju. Last minut ponude su ograničene na odredjen broj osoba ili soba, smeštaja, mesta u avionu, autobusu i sl. Ovakve ponude su uglavnom za one putnike koji mogu u bilo koje vreme da se odluče da putuju, to jest da uzmu slobodne dane ukoliko su zaposleni. Takvi aranžmani se obično objavljuju par dana pred putovanje, a neretko i na sam dan početka aranžmana. Mnogi pitaju koliko su realni popusti za last minut putovanja? Popusti mogu biti i do 50% od realne cene aranžmana, ali one su u proseku oko 30% popusta.

Za uplatu last minuta morate biti brzi odlučni.

Prednost last minuta je što možete dobiti popust i do 50%.

Mana svakako da ima mnogo više. U ovom slučaju nema biranja sobe, kao i pogleda iz nje. U pitanju uglavnom su to i poslednja mesta u prevozu, pa to često budu takozvane šarage u busu. Novac morate da uplatite  istog momenta kad ste odlučite da putujete. Ostaje Vam jako malo vremena za pakovanje i pripremanje za put!

Naš savet i topla preporuka je da ukoliko možete ranije da planirate vaše putovanje da to i učinite. 

 

Posetite Grčku

Izrada web sajta Progressive Media