Saveti za putovanje automobilom na letovanje

Godišnji odmor je ono što većina nas s nestrpljenjem očekuje i zbog čega marljivo radi tokom cele godine. Ukoliko putujete sa decom Vaš odmor se veoma lako može pretvoriti u sve, samo ne odmor. Evo nekoliko saveta koji će vam pomoći da Vaše porodično putovanje prođe glatko i bez problema.
Kad krećete na put sa klincima treba uzeti u obzir mnogo stvari: kako ih zabaviti tokom puta, šta spakovati od igračaka, od garderobe… Sigurni smo da će Vas naši saveti poštedeti bespotrebnog stresa.

Smanjite prtljag

Klincima ste spakovali mali kofer, muž je tražio svega tri majice, dva para pantalona i nešto donjeg veša, a sad je vreme da vi spakujete ceo svoj ormar: štikle, haljine, nakit… Moramo priznati da žene zaista umeju preterati kada je pakovanje u pitanju. Obzirom da će vam zbog dece trebati više prostora pokušajte smanjiti ono što ćete poneti. Birajte komade garderobe koje možete kombinovati sa više drugih komada, od obuće ponesite jedne štikle i udobne patike ili baletanke za šetnju. Biće vam dosta, verujte nam na reč!

 

Zabava tokom puta

Ako idete na dugo putovanje automobilom nikako ne zaboravite poneti zabavne igre kojima će se deca zanimati tokom puta. Možete napraviti nešto poput “Napravite prenosnu igru za putovanja” ili se možete osloniti na crtane filmove i video igrice koje ćete nasnimiti na tabletu ili smartfonu. Ovaj deo nam je, mora se priznati, uveliko olakšan napretkom tehnologije.

Pripremite grickalice

Baš kao i odrasli i deca jedu iz dosade i zato se naoružajte grickalicama. Kupite malu rashladnu torbu koje možete kupiti na svakom koraku, a nisu glomazne kao nekadašnji priručni frižideri i napunite ih zdravim grickalicama. Obavezno spakujte: proteinske pločice, voće, povrće, sokove, vodu, slane grickalice i sendviče. Spremne grickalice će Vam i skratiti vreme puta jer nećete svako malo morati stajati.

Ponesite kolica

Iako Vaše dete predškolskog uzrasta insistira na samostalnosti i odavno ne želi da ga vozite u kolicima kad krećete na odmor, obavezno ih spakujte posebno ako posećujete neku novu destinaciju. Dete će se umoriti od šetnje i obilaska novih i uzbudljivih stvari, a poslednje što Vam treba jeste da ga nosite po ceo dan. A, dok dete šeta, kolica Vam mogu poslužiti da u njima gurate sve stvari koje ste kupili ili jednostavno svoju torbicu.

Ništa ne prepuštajte slučaju

Ako za odmor odlazite u inostranstvo obavezno platite zdravstveno osiguranje. Kad su klinci u pitanju nikad ne možete biti dovoljno sigurni. Iako ćete sa sobom poneti lekove za temperaturu, dijareju, mučninu i bolove, nikad ne možete znati da li će Vaš nestaško pasti i da mu neće biti potrebno ušivanje.

Pre putovanja obavezno izguglajte i da li se u mestu u kom odsedate nalazi lekarska ordinacija i kakvi su uslovi lečenja za strance.

Veoma je važno da pre nego uplatite putovanje i rezervišete smeštaj proverite kakvu zabavu za klince nudi mesto u koje idete, jer ako Vašem detetu bude zabavno biće i Vama. Nema ništa gore od odmora provedenog sa klincima kojima je stalno dosadno.

Posetite Grčku 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Izrada web sajta Progressive Media