Siviri

Na samo 95km od Soluna, nalazi se preslatko malo letovalište SiviriSiviri je popularno turističko mesto smešteno između Kasandre i Furke. Nalazi se u malom zalivu iznad koga se prostire bujna mediteranska šuma. Ono što godinama privlači posetioce iz svih krajeva sveta ka Siviriju je niz prelepih plaža. Pripremite svoja čula za tirkiznu boju mora i sitan novac za iznajmljivanje ležaljki i suncobrana, i prepustite se hedonizmu. Ovo je izuzetno prijatno mesto za odmor okruženo zelenom šumom. 

Na šetalištu koje se prostire duž mora se nalaze brojni kafei, barovi na plaži, taverne, giroserije, poslastičarnice, suvenirnice… U Siviriju postoji veliki supermarket Masoutis.  Predah pronađite u tradicionalnim tavernama, probajte svežu ribu, plodove mora, jela sa roštilja. Tradicionalne taverne jedna su od karakteristika ovog mesta. Najpoznatija taverna u Siviriju je Taverna Dijamatis. Osnovana još 1938. Godine. Na prvi pogled, taverna kao i brojne druge, na samoj obali, ali tek kad sednete za jedan od plavih stolova, čarolija počinje. Tad Vam postane jasno zašto je ova taverna nosilac brojnih nagrada i priznanja i zašto su Grci u stanju da voze od Soluna, samo da bi večerali u ovoj taverni.

Slavu Siviriju, doneo je “Kasandra” festival, koji se održava svake godine u amfiteatru nedaleko od mesta. Kasandra festival ovo malo, mirno mesto, u vreme održavanja, pretvara u ozbiljno turističko mesto. Festival se održava već 22 godine. U vreme trajanja festivala čitavo mesto postaje mesto događaja. Održavaju se i predstave za decu – pozorište senki, kafići postaju mesto održavanja izložbi i alternativnih pozorišnih predstava, a plaža postaje odlično mesto za žurku.

Siviri karakteriše duga peščana plaža i čisto more. Na njoj ima dosta taverni, restorana i barova. U južnom delu mesta, odmah u produžetku šetališta se nalazi nekoliko skrivenih peščanih plaža. Ima dosta izolovanih, ali kamenje i morska trava Vam mogu praviti problem. Zalazak sunca sa neke od plaža dok gledate u vrhove Olimpa je nešto što sigurno nećete zaboraviti.

Ukoliko ste avanturističkog duha i ne želite da svih 10 dana letovanje provedete na ležaljci, preporučujemo Vam da posetite neku od sledećih mesta:

  • Crkvica Svetog Nikole – do koje vodi idiličan put kroz šumu. Ovu šetnju ne preporučujemo svakom. To je samo za prave ljubitelje prirode, morate malo da se pomučite, ali za svaki trud bićete bogato nagrađeni. Prelepi prizori koje doživite u ovoj šetnji, ostaće Vam zauvek urezani u pamćenje, a crkvica i mesto na kojem je izgrađena.
  • Crkva posvećena Panagia Faneromeni – sa neverovatnom legendom o nastanku
  • Romantični gradić Afitos
  • Izlet u Kaliteu
  • Banja Agia Paraskevi – banja se nalazi na samoj obali i ima otvoreni i zatvoreni bazen sa toplom morskom vodom koja je odlicna za reumatska oboljenja, kozna oboljenja, uroloske i ginekoloske probleme.

Raskošna priroda i znamenitosti Sivirija garantuju nezaboravan odmor svakom posetiocu.

Dođite i uverite se!

Ponuda smeštaja Siviri

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Izrada web sajta Progressive Media