Gde je to u Grčkoj kristalno čisto more?

Gde je to u Grčkoj kristalno čisto more

 

Uvek Vas je interesovalo koja su to mesta i plaže u Grčkoj gde je more kristalne prozirnosti.

Potrudićemo se  da Vam  približimo i više objasnimo  koja su to mesta.

Krenućemo redom.

1.Vai beach  / Ostrvo Krit

Ova plaža se nalazi na istočnom delu ostrva u blizini mesta Palekastro. U toku avgusta je teško naći mesto na plaži i mesto za parkiranje automobila. Plaža je proglašena kao jedinstveno zastićeno područje. Predlažemo Vam da je svakako posetite.

 

2.Panormos beach/ Ostrvo Skopelos

Nalazi se 12km severo zapadno od Skopelosa. Peščana plaža se nalazi u zalivu koje se sastoji iz dva ostrvceta. Veoma popularna plaža sa mnogo objekata u pozadini  nalazi se u impresivnom bujnom zelenom okruženju. U neposrednoj blizini plaže nalazi se selo Panormos u kojem će te naći mnogo taverni i restorana sa puno malih prodavnica suvenira.

 

3.Preveli/Ostrvo Krit

Meštani je zovu Palm beach. Nalazi se ispod istoimenog manastira. Iza plaže se nalaze palme koje doprinose egzotičnom izgledu iste. 22.08.2010. došlo je do poažra koji je ove palme dosta oštetio. Uprkos strahu da je plaža potpuno uništena vatrom, i dan danas je izuzetno lepa i posećena. Pored plaže, u more se uliva rečica Kourtaliotiko.

 

4.Prassonisi /Ostrvo Rodos

U prevodu sa grčkog jezika označava ,,zeleno ostrvo”. Tokom letnje sezone, kada je vodostoj nizak, ovo poluostrvo je vezano za Rodos, a u zimskom periodu, kada nivo vode poraste  postaje ostrvo. Prassonisi na svom vrhu ima svetionik. Najbliže grčko selo je Kattavia. Na plaži Prassonisi postoji oprema za surfovanje koja se može iznajmiti. Na plaži ima mnoštvo taverni i restorana. U blizini je mesto Vroulija u kome su prelepe ulice popločane kamenim mozaikom.

 

5.Myrtiotissa/Ostrvo Krf

Ova prelepa peščana plaža je okružena bujnim zelenilom i kristalno čistim morem. Nalazi se ispod istoimenog manastira. Do plaže se može doći automobilom iz grada Krfa. Sa parkinga možete birati da li će te ići na plažu ili uz brdo gde će te nakon 300m ugledati manastir.

 

6.Zevsovo oko/Ostrvo Tasos

Ova plaža je prirodni bazen. Nalazi se u regionu Astris. Visina stena doseže i do 8m odakle mnogi željni adrenalina skaču. Do plaže je dosta nepristupačan put i ne može se prići automobilom već isključivo pešaka. Udaljenost od glavnog puta je 2km, ali zasigurno je da vredi truda.

 

7.Kathisma beach/Lefkada

Svakako jedna od najlepših plaža, nalazi se 15km jugo- istočno od glavnog grada, u blizini sela Agios Nikitas. Ova plaža je neverovatno tirkizno plave boje i nudi osećaj izolacije bez obzira na mnoštvo restorana u pozadini. Idealna je destinacija za sportove na vodi, a posebno ističemo spuštanje padobranom sa litica. Na plaži postoji veliki parking prostor.

 

8.Talgo beach/Sitonija

Nalazi se na istočnoj strani Sitonije. Ime je dobila po istoimenom baru koji se nalazi u pozadini plaže. Do plaže se sa magistralnog puta skreće na zemljani put i nakon 300-400m dolazite do plaže. Cene su za nijansu više nego na ostalim plažama.

 

9.Kalamaki Beach /Skijatos

Plaža uz živopisni vrt Kalamaki udaljena je 5km jugo- zapadno od grada Skijatosa. U blizini se nalazi autobuska stanica, te je pogodna za putnike koji su došli bez automobila. U ovoj prirodnoj uvali se nalaze jos dve manje plaže. Plaže su sa sitnim svetlucavim peskom i bistrim morem.

 

10.Punta beach/Kasandra

Ova prelepa plaža nalazi se neposredno pored naselja Afitos. Plaža je peščana, sa postepenim porastom dubine. Prepuručujemo je porodicama sa malom decom. Vikendom ovde može biti velika gužva zbog blizine Soluna.

 

Zasigurno da nismo naveli sve  prelepe plaže u Grčkoj, kojih ima zaista puno, ovo su samo neke koje zaslužuju posebnu pažnju. Ukoliko budete u blizini istih naša preporuka je da ih obavezno posetite.

 

Posetite Grčku

 

Izrada web sajta Progressive Media