Ofrynio  Beach

Ofrynio Beach je letovalište koje je udaljeno od Soluna oko 100km istočno, od Kavale oko 60 km zapadno, a od Asprovalte samo 26 km.  Ofrynio je malo mesto sa svega oko 1000 stanovnika koji se uglavnom bave turizmom, poljoprivredom i ribolovom. Letovalište krasi kristalno čisto more i široka duga plaža sa belim peskom  i šljunkom. Mesto je poznato po uzgajanju badema, maslina, grožđa, ali i po rakiji “tsipouro”. Ono što ne treba da propustite u Ofriniju je Trg Svetog Đorđa, omiljeno mesto meštana za druženje i ispijanje kafe u kafićima. Ukoliko želite destinaciju koja je dovoljno blizu, a još uvek nije previse poznata među domaćim turistima – Ofrinio Beach je pravi izbor za vas.


Ofrynio Beach ne krasi samo prirodna lepota, već i istorijski značaj. Na zapadnom delu plaže nalaze se ostaci vizantijske tvrđave Hristopolisa. Ovde možete posetiti i antički Amfipolis sa dragocenim muzejem i statuom lava napravljenim od mermera. Za ljubitelje prirode, u blizini su pećina Alistrati i kanjon reke Agitis.

Plaža u Ofryniu je duga, široka i prostrana. Prekrivena je belim peskom i šljunkom. Pogodna je za porodice sa malom decom zbog plitke vode, a takođe je stecište mladih jer poseduje veliki broj popularnih beach barova. Nosilac je Plave zastavice. Plaža je organizovana, na plaži postoje ležaljke i suncobrani. Tu su naravno i slobodni delovi za one koji nose sopstvene suncobrane ili žele da se osame i uživaju u divnom pogledu na zaliv Strimonikos i poluostrvo Atos i Svetu goru sa jedne strane, i planinu Palio u zaleđu. Za ljubitelje sportova na pesku, ova plaža je zbog svoje veličine pravi raj. Na oko 2 km od mesta se nalazi mala luka, u kojoj je moguće iznajmiti čamac. U blizini plaže su prodavnice, restorani, taverne, marketi, vile i hoteli za smeštaj. Plaža je veoma lako dostupna, a postoji i parking u blizini.

Nedaleko od Ofrynia, na svega 3km udaljenosti, nalazi se plaža drevnog mesta Amfipolis, Nea Kardelia. Nosilac je Plave zastavice, zbog izuzetne čistoće vode i jedinstvenog ambijenta. Plaža je pretežno peščana, sa postepenim ulaskom u vodu, pa je pogodna i za decu, neplivače, kao i sve ljubitelje plivanja. Plaža je okružena prirodom, nije bučna ni pretrpana, što je čini izuzetnim mestom za odmor i relaksacijom. Nije organizovana, ali na plaži postoji toalet i tuš, a u jednom delu moguće je i kampovanje. Osim plivanja, plaža se koristi i za ribolov, a na jugozapadnom kraju se nalaze i staništa školjki – dagnji. Plaža je lako dostupna.

Ukoliko letujete u ovom mestu, na raspolaganju su Vam neki od sledećih izleta:

  • Izlet u Solun

  • Poseta aquaparku Waterland

  • Ostrvo Tasos

  • Poseta Svete Gore

 

Ponuda smeštaja Ofrynio Beach

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Izrada web sajta Progressive Media