Vurvuru

Vurvuru je vrlo interesantno mesto koje se nalazi na poluostrvu Sitonija, na njenoj istočnoj obali. Smešteno je ipod Talgo plaže, a iznad Karidi plaže. Nalazi se na pola puta između Neos Marmarasa i Sartija i samo 10 km od Nikitija. Udaljeno je 120km od Soluna. Administrativno pripada mestu Agios Nikolaos. Predstavlja prelepo vikend naselje i zbog toga u mestu ne postoji šetalište, trg niti crkva. Šetalištem se smatra jedini put koji prolazi kroz mesto i na tom putu su skoncentrisane sve prodavnice, taverne i picerije.

Celo područje Vurvurua danas je četinarska oblast. Mnoštvo uvala i skrivenih mesta čine da Vurvuru nikada ne postane dosadno selo, jer uvek postoji još nešto da se otkrije. Predivna laguna Livari otkriva umetnost  prirode u najboljem svetlu. Vrlo razuđena obala stvara mnoštvo prirodnih luka i pristaništa. Vurvuru poseduje neke od najluksuznijih hotela na Halkidikiju. Naselje je dosta mirno, ne obiluje turističkim sadržajima niti animacijama za mlade. Vurvuru je mesto koje je rezervisano samo za one koji žele odmor i samo odmor. 

U Vurvuruu možete i iznajmiti čamac i sami uživati u čarima mora. Dnevno iznajmljivanje čamca košta između 50-70 evra.

Što se tiče plaža, deo plaža je peskovit, dok se mogu naći kamenite plaže, a sve u par kilometara od ovog naselja. Svakako Vam preporučujemo da posetite Karidi Beach. Plaža je uređena, sa ležaljkama i suncobranima. Na plaži takođe postoji mobilna kantina.

Talgo Beach Bar nalazi se na par kilometara iznad Vurvurua. Plaža je sa uredjenim prilaskom u vodu, prelepim beach barom i razudjenom obalom okoline, koja upotpunjuje vizuelni doživljaj odmora i letovanja. Minimalna potrošnja po ležaljci iznosi 10€.

Južno od Vurvurua ka Sartiju, ima nekoliko uredjenih i svetski poznatih kampova i beach barova, koji se u sezoni napune pre 12 časova. Zaminljivo je da na tih 20 kilometara obale nema naseljenih mesta, niti stambenih objekata, samo kampovi, plaže i netaknuta priroda.

Ukoliko letujete u Vurvuruu, imate mogućnost da organizujete vrlo zanimljive izlete:

  • Krstarenje zalivom Toroneos

  • Izlet u Solun

  • Waterland – vodeni svet

  • Poseta Meteorima

  • Poseta Svetoj Gori

  • Grčko veče

Ponuda smeštaja Vurvuru

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Izrada web sajta Progressive Media